luni, 19 mai 2008

Taurul Rosu


Red Bull a primit acordul pentru a intra pe piata franceza.



De ce mi se pare mie interesanta aceasta stire? Pai...sa analizam logic :D


In primul rand pentru ca a existat o interdictiei asupra bauturii, deoarece era considerata periculoasa sanatatii precum substantele dopante pentru sportivii profesionisti. Firma, care produce aceasta bautura a primit unda verde de la ministerul de finante si economie pentru a comercializa bautura pe teritoriul Frantei.

Intr-o perioada in care discutam de E-uri mi se pare foarte interesant ca exista state in lume care isi fac griji pana si pentru bauturile energizante si nu numai alimente. Bautura va fi comercializata cu un avertisment pentru femeile insarcinate si copii (ehh.. macar incearca si ei).

Personal nu mi se pare neaparat OK sa interzici lucrurile care fac rau, pentru ca traim intr-o lume capitalista, in care fiecare e responsabil pentru deciziile pe care le ia. E acelasi lucru si cu tigarile, toata lumea stie ca iti face rau si ma indoiesc ca mai e vreun fumator care sa stie sa citeasca si sa nu stie cum arata cu plaman al unui fumator sau sa nu stie ca fiecare dependenta incepe cu o doza si ia totusi decizia sa fumeze/drogheze, fiecare cu drogul lui sau drogurile dar macar stie ca daca se imbolnaveste este doar vina lui. Dar sa interzici complet o chestie e ca si cum ai spune de la inceput: Frate esti prea prost sa distingi!
On the other hand, aceasta masura nu e chiar atat de rea, pentru ca exista si oameni care nu pot distinge ce e bun si ce nu e. Chiar daca Franta a ridicat bariera de intrare pentru bautura magica, precedentul a fost deja creat. Si pentru ca Franta a renuntat din cauza insuficianta de dovezi impotriva bauturii si nu obligata de legile UE inseamna ca nici Romania nu este obligata sa accepte anumite alimente/bauturi chiar daca ele sunt acceptate in majoritatea tarilor UE => libertate in politica externa... ceea ce credeam ca este imposibil. Sper sa nu ma insel.
In al doi-lea rand mi se pare interesant faptul ca opozitia a fost impotriva unui jucator important de pe piata, ceea ce face ca lucrurile sa stea destul de complicat in conditiile in care banii fac jocul.

Niciun comentariu: